بورس تهران معاملات نخستین هفته شهریورماه را با کسب بازدهی ۴/ ۰ درصدی به پایان برد. رشد شتابنده قیمت سهام که با انتشار نخستین گزارشهای عملکرد مردادماه بنگاههای بورسی استارت خورد، با چاشنی آزادسازی قیمت برخی محصولات پالایشی از سوی وزارت نفت به فتح قله جدید ۱۴۰هزار واحدی همراه شد. اما شوک سیاستی عجیب این سازمان و عقبگرد از قیمتگذاری محصولات مزبور،...
در بسیاری از کشورهای دنیا، بازار سرمایه به عنوان یکی از اصلی¬ترین ارکان اقتصادی به شمار می رود. این بدان معناست که بورس، نقش بسزایی در چینش سیاست¬های اقتصادی یک کشور داشته و می تواند به عنوان اهرم توسعه صنایع مختلف مطرح باشد.
مدیرعامل بورس کالا گفت: اطلاعات مربوط به معاملات بورس کالا طبق روال بدون وقفه و ماهانه به وزارت صنعت ارسال می شد و بتازگی دوره گزارشدهی، هفتگی شده است.
روز گذشته شاخص بورس با رشد بیش از ۲۴۰۰ واحدی همراه شد. افتوخیز این روزهای سهام نشاندهنده جدال معاملهگران با نگاه کوتاهمدت و میانمدت است. کسانی که برای سیاستگذار، راهی جز اصلاح سیاستهای غلط باقیمانده متصور نیستند و با امید به آینده در قیمتهای فعلی اقدام به خرید میکنند.
بسته جدید ارزی دولت، یک تغییر منطقی در برابر مسایلی بود که در طرح قبلی دولت موسوم به ارز ۴۲۰۰تومانی رخ داد. در واقع دولت در ارایه طرح ارز ۴۲۰۰ تومانی دچار خطای اندازه گیری و برآورد شده بود که آثار و تبعات آن رفته رفته با گذشت چهار ماه آشکار شد و عملا ادامه آن ممکن نبود.
بررسی وضعیت قیمت ها در چهار بازار اصلی کشور یعنی بازار ارز، سکه، مسکن و بورس نشان می دهد هر چهار بازار در فاصله خرداد ماه سال ۱۳۹۶ تا خرداد ماه سال ۱۳۹۷ دستخوش نوسان های شدید و جدی بوده اند.
بازار این هفته را با افت بیش از ۲۰۰۰ واحدی شاخص در آخرین روز معاملاتی به پایان رساند. فارس، فولاد، پارس، کگل، کچاد، وغدیر و شبندر بیش از همه در ریزش شاخص اثر داشتند. ارزش معاملات بازار هم از ۱۱۰۰ میلیاردتومان گذشت.